Bliv klogere på tagreparation

Bliv klogere på tagreparation

Tagreparationer kan umiddelbart virke uoverskuelige, hvis man ikke har stor erfaring på tage. Taget er en stor del af dit hjem, og du kan ofte hurtigt få bange anelser, så snart du mener, at der skal laves noget på det. Men tagreparation behøver ikke at være et svært forløb, så længe du vælger den rigtige reparatør.

Det kan også være en fordel at sætte sig lidt ind i tingene og undersøge, hvor meget af ens tag, der rent faktisk mangler en tagreparation. Det kan svinge meget, og der er enkelte ting, du kan kigge efter, når du går ud for at lede efter tegn på tilstanden af dit tag.

Hvornår ved du, om du mangler en tagreparation?

Det er ikke altid til at se, at ens tag mangler en lappende hånd. Dog kan det oftest betale sig meget, hvis du vælger at dedikere lidt tid på at spotte efter huller i tagets konstruktion. Typisk kan man vælge at dedikere en dag til at lede efter huller, ødelagte sten eller noget helt tredje. Den dag kan give mange gange igen, hvis man endelig finder et hul, der skal lappes, men hvis du er typen, der ikke lige har tiden til at dedikere en hel dag til formålet, så kan du nøjes med mindre.

Grunden til, at det kan være en god ide at dedikere en hel dag til at gå sin tagkonstruktion igennem, er fordi, at de mindste huller kan lukke fugt og vand ind i taget. Hvis der først er lukket fugt ind i taget, igennem et hul som man ikke lige har fået repareret, så kan det udvikle sig til svamp eller mug, og potentielt være i fare for hele tagkonstruktionen.

Har boligen først fået svamp, så kan du altså ikke længere nøjes med en lille tagreparation. Så kræver det, som minimum, at hele konstruktionen gennemgås, og formentlig en større reparation eller ombygning yderligere. Derfor skal du holde øje med huller i dit tag, sådan at du kan få bestilt din tagreparation før, du er tvunget til at bestille en tagombygning.

Hvad er dit tag lavet af?

Et andet aspekt, der kan være værd at holde øje med, er, hvad dit tag er lavet af. Forskellige materialer har forskellig levetid, og enkelte er mere holdbare i vind og vejr end andre. Hvis du yderligere har et tag med en lavere hældning, så skal du tjekke det oftere, da de er mere hårdt belastede.

Hvis dit tag er lavet af tegl, så kan det holde sig længe. Hvis det er lavet før 1990'erne, så er det dog formentlig lavet med en understrygning, hvilket er en mørtelmasse, som skal tjekkes engang imellem. Den kan mørne sig, og dermed kan stenene kommer til at sidde løs. Med andre ord kan du risikere, at din understrygning lukker vand ind, hvis du ikke har tjekket den regelmæssigt. Hvis det derimod er lavet efter 1990'erne, så er det lavet med et undertag, der ikke kræver lige så meget vedligeholdelse.

Det kan hurtigt være brugbart at kigge efter, hvad dit tag er lavet af. De fleste materialer holder mellem 30-50 år, og du kan altså spare mange penge ved at få en tagreparation på dit tag, før fugt og vand kræver, at det hele skal skiftes.

Vælg den rigtige reparatør

Hos Dansk Tagbyg ApS har vi stor erfaring inden for alle former for tagreparationer. Vores ekspertise ligger i tag, og vi har derfor stor viden inden for alle former for skader og dårligdomme, som et tag kan udsættes for.

Hvis du mener, at dit tag mangler en tagreparation, så kan det være en god ide at kigge på, om din isolering er god nok. Taget er en af de største syndere, når det kommer til tab af varme, og du kan derfor hurtig tjene penge på elregningen, hvis du efterisolere dit hjem.

Efterisolering kan sikre, at taget holder godt nok på solens naturlige varme, og du kan derfor slippe for at bruge pengene på energi til radiatorerne. Med en professionel isolering får du et markant bedre indeklima i huset, og samtidig en enormt energivenlig løsning.

Vi kan både se på eventuelle tagreparationer til dit tag, men vi har også stor ekspertise inden for isolering, både af tag og til vinduer og døre. Vinduer og døre er yderligere et sted, hvor du kan spare på varmeregningen, og er også elementer i hjemmet, der kan forbedre indeklimaet markant. Vi bruger mange timer indendørs, især i vintermånederne, og det kan derfor hurtig betale sig i velbehag at få efterisoleret dit hjem.

Tips og tricks til tagreparationer

Når du skal have lavet en tagreparation, er der altså nogle ting, du skal holde øje med. Vi giver her et hurtigt overblik over, hvordan du sparer penge på dit tag og samtidig sørger for, at det kan holde længere.

  • Hold øje med dit tag. Gennemgå dine tagsten for huller, samt dine samlinger, som ved skorstenen eksempelvis, for at være sikker på, at taget ikke lukket vand ind.
  • Fjern mos og bevoksninger. Mos og andet ukrudt kan lede vand igennem stenene og derved forårsage fugt. Man kan skaffe forskellige midler til at fjerne denne slags planter, som du kan sprøjte på dit tag som en slags ukrudt fjerner.
  • Vælg et firma som du stoler på, og som der har den rette ekspertise i tagreparationer. Det kan spare dig penge, hvis du kun handler med eksperter.
  • Hold øje med dine tagmaterialer. Alt efter hvad dit tag er lavet af, så kræver det hyppigere vedligeholdelse og gennemtjek, jo tættere det kommer på enden af sin levetid.

Når du holder dig til disse tips, så kan du hurtigt være sikker på, at dit tag ikke lukker vand eller fugt ind foreløbig. Som sagt er der mange penge at spare ved at tjekke sit tag regelmæssigt, især hvis det er lavet før 1990'erne. Det bedste valg i tagreparationer er specialister, og de kan både hjælpe dig med vedligeholdelse, samt helt almindelige tagreparationer.

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble