Renovering af tag

Renovering af tag

Renovering af tag er ofte det, der i en eller anden grad bliver nødvendigt, hvis dit tag har huller, som du ikke får lukket. En gang imellem kan det også være nødvendigt med en tagrenovation, hvis dit tag bare har levet sine dage i bedste velgående, men nu trænger til et løft i form af ny konstruktion, nye sten, eller måske bare lidt istandsættelse.

Uanset hvilken grund du har for at renovere dit tag, så er det vigtigt, at du har taget nogle overvejelser om, hvordan det skal foregå, samt gjort dig klar over, hvor meget du egentlig skal have renoveret på dit tag. Det er ikke altid lige til at kaste sig ud i, men med lidt forberedelse kan det blive en smertefri proces.

Hvad skal renoveres?

Når man snakker tagrenovering, så er det selvfølgelig taget, der skal renoveres. Men selvom det lyder enkelt, så er en tagkonstruktion et virvar af dele, der alle engang imellem kunne trænge til en renovation, men som ikke nødvendigvis er tvunget til det.

Du kan oftest nøjes med at renovere enkelte dele af det yderste tag, hvis du har vedligeholdt dit tag grundigt. Hvis du derimod ikke har været mester til at skifte dine teglsten, når de er gået i stykker, så kan du risikere, at mug og fugt har nået ind til din tagkonstruktion.

Hvis du først har fået fugt ind, så kan det være ødelæggende for resten af dit tag. Fugt nedbryder tagkonstruktionen, og kan have den betydning, at hele taget skal skiftes ud, før at det igen kan bruges. Det er selvfølgelig en omstændelig proces, men det kan holdes enkelt, hvis du vælger den rigtige montør, der helst skal have stor erfaring i tagrenovering.

Uanset hvor meget af dit tag der skal renoveres, så er det vigtigt, at du vælger en ekspert på området. Som med alt arbejde, der kræver stor faglighed, og er teknisk svært, så kan der forekomme byggesjusk, hvis montøren ikke har den tilstrækkelige viden inden for feltet.

Du kan derfor få et dårligt resultat, hvilket betyder at du igen, om et par år, skal kaste din opmærksomhed mod dit tag endnu engang. Mildest talt er det meget frustrerende, og koster penge, som man helst ikke vil af med endnu engang. Det vigtigste råd er derfor at vælge en montør, du stoler på, og som har erfaring inden for området.

Fordele ved tagrenovering

Når du renoverer dit tag, så sikrer du, at isoleringen fungerer optimalt. Det er selvfølgelig endnu en del af taget, der skal holdes øje med. Isoleringen i taget er formentligt en af de bedste måder, hvor du kan spare på dit energiforbrug, fordi et utæt tag kan koste dig rigtig mange penge på elregningen. Når dit tag ikke kan isolere ordentligt, så kan du altså skrue nok så meget op for radiatorerne, men dit tag vil altid lække varme uanset hvad.

Derfor er en af de største fordele ved renovering af tag, at du rent faktisk kan spare penge i længden, fordi du har mulighed for at sænke dit varmeforbrug. I og med taget er en af de største konstruktioner i hjemmet, så har det selvfølgelig også stor betydning for, hvor meget af varmen, du rent faktisk kan holde inde i huset. 

Ved renovering af dit tag, kan du hurtigt få en efterisolering, der kan sænke tabet af varme i huset markant. Når du forbedrer isoleringen i dit tag ved efterisolering, vil du oftest kunne betale regningen for isoleringen af alene ved reduktionen i dit energiforbrug, og det vil formentlig kun tage 3-4 år. Selvom du ikke leder efter isolering under renovering af dit tag, så kan det derfor være en god ide at få undersøgt, hvor meget varme dit tag rent faktisk slipper ud. Når vinteren kommer, kan et godt indeklima havde rigtig mange fordele, i og med at man bruger mange flere timer indendørs.

Ved renovering af dit tag og/eller efterisolering af dit tag kan du altså få et bedre indeklima, og et mere miljørigtig energiforbrug. Efterisolering kan hurtig blive relevant for dig, der ønsker, at energiregningen skal reduceres.

3 fordele ved at vælge Dansk Tagbyg ApS

Når du foretager en tagrenovering, skal du vælge den rigtige montør. Vi i Dansk Tagbyg ApS har stor erfaring med at yde stor service og stærk kvalitet til vores kunder, og du finder derfor en leverandør, der er i stand til at lave alle former for renovering af tage.

Blandt andet får du:

  1. En montør, du stoler på. Det kan være svært at vide, hvor meget af taget, du rent faktisk har brug for at renovere, derfor er det vigtigt med en montør, du kan stole på. Så er du sikker på, at du ikke bliver snydt.
  2. En montør med gode anmeldelser. Vi er i stand til at levere et arbejde af høj kvalitet, hvilket kan ses på vores mange gode anmeldelser af tidligere kunder.
  3. Vi har forstand på materialer. Der er rigtig mange forskellige materialer, når det kommer til tagkonstruktioner. Vi har stor viden og erfaring inden for alle former for tagmateriale, som garanteret kan bruges, når du skal have renoveret dit tag.

Du skal helst vælge en taglægger, der ved, hvad den laver. Dansk TagByg ApS leverer alt inden for tage og renovering af tage, og vi har stor ekspertise inden for isolering. Viden om isolering kan være nyttigt, hvis du renoverer dit tag, fordi taget oftest kan lade meget varme slippe ud af huset. Du kan derfor risikere at reparere dit tag, men ikke spare noget på varmeregningen, fordi isoleringen faktisk ikke er blevet bedre.

Isolering af tage kan derfor være en nødvendighed, hvis du vil forbedre dit indeklima. Andre ting såsom døre og vinduer kan også være synderne. Døre og vinduer kan lukke meget varme ud, hvis de ikke er monteret eller isoleret korrekt. Hos Dansk Tagbyg ApS kan vi både assistere med renovering af dit tag, men også med udskiftninger af eventuelle døre og vinduer, så du kan forbedre dit indeklima.

Kontakt os via formularen

Vil du gerne have et uforpligtende tilbud på dit næste projekt, eller har du spørgsmål til, hvad vi kan hjælpe dig med? Du er altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontaktformular med billede

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble