Tagreparation

Tagreparation

Dit tag er et af hjemmets vigtigste konstruktioner, og derfor er det både en god og langsigtet investering at holde det i topform. Et sundt tag er nemlig med til at sikre et velisoleret hjem, der kan beskytte dig mod al slags vind og vejr året rundt - og samtidig spare dig for en stor og dyr varmeregning.

En tommelfingerregel lyder, at et gennemsnitligt tag kan holde i ca. 30-50 år. Men der er faktisk mange gode tips til, hvordan du kan forlænge dit tags levetid - fx igennem både eftersyn og en god vedligeholdelse. Sidst men ikke mindst kan en professionel tagreparation fra Dansk Tagbyg være det, der skal til, for at dit tag kan holde i mange år fremadrettet.

Giv dit tag et jævnligt eftersyn

Dit tag er dagligt eksponeret for en lang række vejrforhold som bl.a. regn, frost og vind, som alt sammen er med til at slide på konstruktionen og materialerne. For at spare penge på den lange bane kan det derfor være rigtig godt givet ud at gennemgå dit tag jævnligt, så du allerede tidligt kan opdage eventuelle huller og revner, der kræver professionel reparation.

Selv de mindste huller kan nemlig gøre det muligt for regnvand og fugt at trænge igennem og dermed give gunstige forhold for udvikling af skimmelsvamp og mug, der senere kan sprede sig til resten af din tagkonstruktion. Når først din tagkonstruktion er ramt, vil det kræve en større renovering og i værste fald en hel tagudskiftning, der kan koste dig flere hundrede tusinde kroner. Der er derfor masser af penge at spare, hvis du er villig til at sætte lidt tid af til et jævnligt eftersyn.

Hvis du ønsker det, kan du også vælge at få taget gennemgået fra top til tå af en professionel, så du er sikker på ikke at misse en eneste detalje. Fordelen ved at få en fagperson til at kigge dit tag igennem, er, at du får et sæt professionelle øjne til at kaste et blik på alle tagets elementer, så du er sikker på, at der ikke er noget, som du overser.

Disse tagtyper kræver en skærpet opmærksomhed

Ikke to tagkonstruktioner er ens, og derfor er det også meget forskelligt, hvor ofte de skal kigges igennem for eventuelle skader, der kræver reparation.

Helt generelt skal du være ekstra opmærksom, hvis dit tag passer på et af de nedenstående kategorier:

 • Lille hældning - har du et tag med ingen eller blot en lille hældning, er der god grund til at være særligt opmærksom. Disse tage er nemlig ekstra udsatte under de danske vejrforhold, hvor især store regnmængder kan hobe sig op og skabe de perfekte levevilkår for bl.a. mos og alger, der senere kan bidrage til fugtskader i taget.
 • Bygget før 50’erne - er dit tag bygget før år 1950, er det højst sandsynligt lavet på en understrygning, der består af mørtelmasse. Mørtelmasse er knap så slidstærkt, da det kan mørne sig og frigive nogle sten, som gør, at regnvand nemt kan trænge ind i konstruktionen. De nyere tage, der er bygget efter år 1950, har ofte også et undertag, der giver dem en klart længere levetid.
 • Andre tagtyper end tegl - teglsten er klart et af de mest holdbare materialer, når det kommer til tagkonstruktioner. Er dit tag lavet af andre materialer, er det derfor også en god idé at være særligt omhyggelig med tageftersyn.

En god vedligeholdelse er en investering for fremtiden

Et jævnligt eftersyn af dit tag er dog ikke det eneste, der skal til, for at holde dit tag i god form. En god vedligeholdelse er nemlig alfa og omega, hvis du vil have, at dit tag skal kunne holde i mange år endnu. For at sikre den bedste vedligeholdelse af dit tag, kan du bl.a. gøre følgende:

 • Fjern mos og andet skidt jævnligt - mos, gamle halvrådne blade og andet skidt er alt sammen med til at holde på fugten i taget, som danner grobund for et fugtigt miljø, der er det rene guf for alger. Derudover kan dit tag være mere udsat, hvis det har små huller og revner hist og pist, hvor vandet kan sive ned i konstruktionen. Derfor kan det anbefales, at du jævnligt fjerner både mos og andet skidt - evt. på egen hånd med en kost eller ved at investere i en professionel tagrens.
 • Bekæmp effektivt algerne - alger er enhver tagejers værste mareridt. Selvom de små mikroorganismer virker usynlige for det blotte øje, så kan de gøre stor skade på dit tag. Algerne er nemlig meget glade for at gnaske i overfladebehandlingen af dit tag, og dine tagsten vil derfor miste deres beskyttende lag og med tiden blive svækkede. Dette kan bl.a. resultere i revnede tagsten, hvor fugt og vand kan sive videre ind under taget og forvolde stor skade. Derfor er det en god idé at investere i at få foretaget en professionel algerens, der effektivt kan bekæmpe dine alger. Dette gøres typisk i det tidlige forår, når frosten er væk.

Hvordan foregår en tagreparation i praksis?

Har du fundet frem til, at dit tag trænger til en kærlig hånd? En professionel og veludført tagreparation kan få dit tag til at fremstå som helt nyt igen.

Her er nogle af de hyppigste ting, der skal repareres eller skiftes ud:

 • Tagrender - skift dine tagrender ud, så du er sikker på, at dit tag kan modstå store skybrud og de vandmængder, der følger med. En tommelfingerregel lyder, at tagrender kan holde i ca. 15-35 år alt efter materiale. Det er bl.a. ved at være tid til udskiftning, når dine tagrender har tydelige utætheder eller bagfald, som gør, at regnvandet ikke længere effektivt kan ledes væk fra dit tag. Kan det ikke længere det, vil det nemlig danne grobund for fugtskader.
 • Tagplader - frost, storme og orkaner er blot nogle af de ting, der kan påvirke dine tagpladers tilstand. Frostvejr kan medføre revnede tagplader, hvor regnvand og fugt nemt kan trænge ind i tagets konstruktion. Løse tagplader eller huller efter tagplader, der er blæst væk, udgør en lige så stor risiko for dit samlede tag. Derfor kan det være en god idé at skifte enkelte tagplader ud, så du slipper for nogen former for utætheder.
 • Tagrygning - en god tagrygning skal kunne bidrage med en god ventilation og velholdte tætningsbånd. Under en reparation kan du få skiftet enkeltdelene ud, så din tagrygning fungerer optimalt igen.
 • Inddækninger - tagets inddækninger er en ekstra sikkerhed for, at dit tag kan modstå regn og fugt. Er dine inddækninger ramt af slid, utætheder eller begyndende fugtskader, er det en klar indikator for, at tiden er ved at være inde til en reparation.
 • Skorstene - disse er ekstra udsatte for vejrforholdene, og en jævnlig oppudsning og efterfugning kan være nødvendig, hvis de skal holde sig modstandsdygtige.
 • Tagkviste - er du så heldig at have flotte kviste som en del af dit tag, kan du også få en hjælpende hånd til at sørge for den bedste fortætning og udskiftning af enkeltdele, så dit tag igen kan fremstå flot og æstetisk.

Hos Dansk Tagbyg har vi stor erfaring og ekspertise i alle slags tagkonstruktioner - alt lige fra tegltag til skifertag, og der er derfor ikke det tag, vi ikke står klar til at reparere for dig. Vi tager hånd om både tagets ydre og indre dele, så du ender med et langtidsholdbart slutresultat.

Hvor meget koster en tagreparation?

Som det jo er med alle andre håndværkeropgaver, så varierer priserne rigtig meget fra opgave til opgave. Først og fremmest handler det om at vurdere skadens omfang, så vi kan give dig et realistisk bud på, hvad lige netop din tagreparation vil koste dig. En tagreparation er første trin på stigen, der fører videre op til tagrenovering og til sidst en total udskiftning af hele tagkonstruktionen.

Du kan dog som grundregel regne med at skulle af med nogle tusinde kroner, hvilket på sigt er givet rigtig godt ud. Venter du for længe med at reparere dit tag, kan det nemlig ende ud i en noget større regning og et langt mere omfattende stykke arbejde.

Spar penge på fremtidens varmeregninger

Når du får efterset dit tag for eventuelle fejl og mangler, kan det i samme omgang være en god idé at se nærmere på din isolation. Et af de hyppigste årsager til dyre varmeregninger er nemlig en dårligt isoleret tagkonstruktion, der gør, at al varmen slipper ud igennem taget. Det kan du undgå ved at investere i en efterisolering, der kan lægges direkte ovenpå din eksisterende isolering. En efterisolering er ofte det, der anbefales til huse af ældre dato.

Et ekstra lag isolering betyder bl.a., at du kan glæde dig til:

 • Bedre varmebevarelse - hold varmen inden døre og spar på fremtidens regninger, så du kan bruge pengene på noget, der er langt sjovere! Du kan derfor godt begynde at vinke farvel til kuldetræk og kolde morgener.
 • Bedre indeklima - de mange vintermåneder byder på masser af timer indendørs for hele familien, og derfor er det også vigtigt at investere i det rette indeklima. Med et godt lag efterisolation kan du få sikret et sundt indeklima, som er til at holde ud at være i. Et godt indeklima er dog ikke kun sundt for krop og sjæl - faktisk er det også altafgørende for, at der ikke dannes skimmelsvamp i dit hjem som en direkte følge af øget fugt i hjemmet.
 • Reduktion af CO2-udledning - sidst men ikke mindst gør du en forskel for miljøet, idet du med et velisoleret hjem slipper for at fyre lige så meget op for varmen derhjemme. Du kan derfor læne dig tilbage med god samvittighed velvidende om, at du giver dit spæde bidrag til et bedre klima på globalt plan.

Få en professionel tagreparation hos Dansk Tagbyg

Uanset om du skal have skiftet enkelte tagsten ud eller i gang med en lidt større tagreparation, så står vi hos Dansk Tagbyg altid klar til at hjælpe dig. Vi hjælper jævnligt kunder i hele landet med at give den allerbedste tagreparation, og vi gør en dyd ud af at sikre det bedste stykke håndværk. Derfor benytter vi os udelukkende af gode kvalitetsprodukter og materialer, så dit tag kan komme styrket ud på den anden side.

Vi tilbyder vores hjælp til både private såvel som erhvervskunder, og vi gør altid meget ud af at inddrage dig som kunde igennem hele processen, så vi i fællesskab kan finde den løsning, der lever bedst op til dine forventninger. Dertil har vi fordelagtige priser, og du er altid velkommen til at kontakte os for at få et uforpligtende tilbud på din konkrete tagreparation.

Faktisk kan du høste mange fordele ved at vælge netop os hos Dansk Tagbyg:

 • Ekspertise - med flere års erfaring på bagen har vores dygtige medarbejdere de bedste forudsætninger for at opspore tidlige tegn på slitage, så du kan få taget hånd om det, inden det udvikler sig til et dyrt projekt. Derudover er der ikke den ting, vi ikke kan fikse, og du kan derfor være sikker på, at vi får løst dit problem bedst muligt.
 • Udstyr og effektivitet - vi har som tidligere nævnt de bedste kvalitetsmaterialer med os, og kombineret med vores mange års erfaring får du en rutineret og yderst effektiv arbejdsgang, så dit tagprojekt hurtigt kommer i hus. Med gode materialer får du derfor også en langsigtet løsning, der giver dig et sundt tag over hovedet de næste mange år.
 • Medlem af Byg Garanti - hos Dansk Tagbyg har vi frivilligt valgt at være medlem af Byg Garanti, der som forbruger giver dig den bedste sikkerhed for et fejlfrit og veludført slutresultat. Opdager du mod al forventning alligevel fejl og mangler efter endt arbejde, har du mulighed for at klage og derefter få en økonomisk kompensation på op til 150.000 kr. inkl. moms, der skal dække en udbedring af det mislykkede arbejde.

Er du blevet nysgerrig på at høre mere? Kontakt os allerede i dag for at blive klogere på, hvordan vi kan hjælpe dig og dit tag godt videre herfra.

Kontakt os via formularen

Vil du gerne have et uforpligtende tilbud på dit næste projekt, eller har du spørgsmål til, hvad vi kan hjælpe dig med? Du er altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontaktformular med billede

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble