Nyttige overvejelser ved udskiftning af tag

Nyttige overvejelser ved udskiftning af tag

Du kommer ikke udenom det. Nogle gange er det altså bare på tide at få udskiftet taget på dit hus. Det kan være en besværlig proces, hvis du ikke har styr på, hvordan dit nye tag skal være eller om det gamle tag overhovedet har brug for en udskiftning. Det er dog nemt at spotte tegn på, at en udskiftning af tag er nødvendig, og en tagudskiftning kan, trods de umiddelbare udgifter, være en fantastisk investering i fremtiden. Om du vil blive boende i dit hus i mange år endnu, eller om du har planer om at sælge i fremtiden, kan en tagudskiftning være med til at sikre, at omkostningerne bliver til plusser på kontoen med tiden. Der er endda ekstra økonomiske forbehold for fremtiden, som du kan tage i forbindelse med udskiftning af dit tag.

TEGN PÅ AT DIT TAG SKAL UDSKIFTES

Lad os starte med at afklare, om du har brug for en tagudskiftning. De fleste tage af god kvalitet holder i mange år, og vedligeholdelse kan række rigtig langt. Der er dog nogle tegn du kan holde øje med, som er tegn på, at dit tag snart skal udskiftes. De fleste tegn er nemlig synlige for det blotte øje, og det er dermed nemt at spotte, så du kan nå en tagudskiftning, inden tagets skader sætter varige men på selve tagkonstruktionen og resten af huset.

Selvom holdbarheden på de fleste tage er lang, kan der være faktorer udover materialet, der påvirker kvaliteten af taget over tid. Ligger dit hus eksempelvis tæt ved vandet eller i et område, hvor der er ekstra meget nedbør, kan dit tag tage skade. Derudover kan nogle tage, eller blot dele af taget, være i skygge det meste af tiden. Er dette tilfældet for dit tag, bør du holde godt øje med det, da du muligvis får behov for en udskiftning af tag tidligere end forventet.

De tegn, du bør holde øje med, varierer alt efter, hvilket tag du har på dit hus. Det er dog fælles for alle tage, at mosbelægning betyder, at det er tid til en tagudskiftning. Mos kan nemlig bane vej for fugt ind i selve tagkonstruktionen, hvilket kan føre til skader, der er langt mere omfattende end hvad en simpel tagudskiftning kan klare. Så spotter du mos på dit tag, er det med at tage kontakt til en tagdækker med det samme.

Nedenfor er der en kort guide til de faresignaler, der kan være ved de mest populære tagmaterialer:

  • Tagpap: Kig efter revner i taget eller skader efter vand og is
  • Tegl og beton: Kig efter knækkede eller manglede tagsten. Frostsprængninger er også et tegn på, at du bør få foretaget en udskiftning af dit tag.
  • Eternit: Kig efter mørnede eller revnede plader. Eternittag kan også have løse skruer eller utætheder.

TID TIL FORANDRING?

Har du og din tagdækker konkluderet, at dit hus har behov for et nyt tag, er det tid til overvejelser omkring det nye tag. Måske har du et klart ønske om, at husets tag skal være det samme som før. Eller måske er du helt afklaret med, at din tagtype skal være en helt anden slags. Hvad end dit tilfælde er, er det altid en god ide at sætte sig ind i alle de muligheder, der er. De mange muligheder kan nemlig have forskellige fordele i forhold til økonomi, udseende, holdbarhed, monteringstid, energibesparing osv.

Hvis dit tag er så gammelt, at du har brug for en tagudskiftning, er der sikkert kommet nye typer af tag på markedet. Eksempelvis kan du overveje om dit gamle tegl kan udskiftes til et ståltag, da det giver nogenlunde det samme visuelle udtryk, men har store økonomiske fordele, da monteringstiden er markant kortere end for tegl. Det kan også være fordelagtigt at udskifte dit gamle eternittag til tagpap, da det forlænger holdbarheden og kan give et mere rent udseende. Når du vælger et nyt tagmateriale, er det også værd at investere i et solidt og holdbart tag, da det vil få husets samlede værdi til at stige. Dette kan være en stor fordel, hvis du går med planer om at sælge dit hus engang i fremtiden.

UDNYT TAGUDSKIFTNINGEN TIL AT GAVNE DIG SELV OG MILJØET

Skal du alligevel have pillet taget af, er dette en fremragende mulighed for at opgradere dit hus yderligere med isolering af loft og tag. Det er nemlig yderst fordelagtigt, at alle tagets komponenter har lige lang levetid. Hermed undgår du altså at skulle efterisolere, før det nye tag har brug for en udskiftning, da den nuværende isolerings levetid kan være ved sin vejs ende langt før dit nye tags.

Der er store fordele ved at isolere dit hus grundigt, både for dig og for miljøet, og dit tag og loft er et fornuftigt sted at starte. Det varmetab, der sker gennem taget, er nemlig langt højere end gennem husets ydervægge, og der er dermed store besparelser af hente ved at efterisolere i forbindelse med udskiftning af taget.

Nogle af de mange fordele ved at isolere dit loft og tag, når du foretager en tagudskiftning, kan være:

  • En markant lavere varmeregning
  • Mindre udledning af CO2
  • Bedre indeklima i hele huset
  • Forebygger skimmelsvamp og andre fugtskader
  • Forbedret lydisolering

Lyder disse fordele interessante, kan du også undersøge mulighederne for at opnå en bedre isolering af dit hus ved at udskifte vinduer og døre. Husets vinduer og døre er nemlig også en af de store syndere, når det kommer til varmeudslip. Et nyt sæt vinduer og døre kan sikre dig, at solens stråler bliver udnyttet optimalt i dit hus.

Har du lyst til at give dit hus en komplet makeover i forbindelse med din tagudskiftning, kan Dansk Tagbyg hjælpe dig med både tag, isolering og udskiftning af vinduer og døre. Med tagudskiftning, isolering og nye, energibesparende døre og vinduer, vil dit hus føles helt nyt, have et markant forbedret indeklima og husets værdi vil stige. Du vil også opleve, at de umiddelbare udgifter er en fantastisk investering, da din varmeregning på sigt vil falde mærkbart.

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble