Få hjælp til tilbygning

Få hjælp til tilbygning

Mange danskere går ofte med en drøm om at bygge til derhjemme. Måske har du også ladet tankerne flyde over i en større stue eller en udvidet altan? Måske går du endda og drømmer om at lave en større tilbygning, så du og din partner kan få de ekstra kvadratmeter, I altid har drømt om. Uanset din årsag, så er tilbygning noget, der kræver både tid og penge. Det kræver også, at man tager stilling til, hvilket tag der skal lægges på den nye tilbygning. Og derfor bør du også på forhånd forberede dig på, at der er mange faktorer, der skal afklares. Du skal tage stilling til mange ting, og derfor får du her en gennemgang, så du kan blive klar til tilbygning derhjemme.

 Hvornår kan du overveje at bygge til?

Tilbygning kan være løsningen på mange problemer eller idéer. Du kan altid vælge at tilbygge, hvis du f.eks. gerne vil have en første sal, udvidet stuen eller lavet et ekstra rum i forlængelse af huset eksisterende areal. Tilbygning kan også være løsningen, hvis du skal have overnattende gæster i en længere periode, men ikke har plads til dem. Her kan et anneks være den typiske løsning på dit problem.

Tilbygning kan også være svaret, hvis du er i tvivl, om din nuværende bolig opfylder dine krav. Hvis du går og overvejer at flytte i noget større, kan du også overveje at bygge til i stedet. På denne måde kan der være penge at spare, som du i stedet kan investere i din bolig. Ved at bygge til vil du nemlig kunne hæve værdien på din bolig, som på lang sigt vil kunne tjene dine penge ind igen. Du bør dog være opmærksom på, at denne løsning vil kræve både tid og penge. Du kan selv være med til at forme din vision til virkelighed, hvis du ellers har hænderne skruet rigtigt på. Er dette ikke tilfældet, kan du i stedet søge professionel hjælp.

TILBYGNING MED HENBLIK PÅ FREMTIDEN

Det er altid en god idé at have en plan for fremtiden. Derfor kan tilbygning også være med til at sikre dig, at dit hjem er i bedste stand til de næste mange år. Måske overvejer I at få børn? Måske har I allerede børn som flytter hjemmefra? Uanset tilfældet, kan det betale sig at planlægge, hvordan jeres bolig skal se ud på lang sigt. Hvis familieforøgelse står skrevet i stjernerne, kan I med fordel renovere i hjemmet for at skabe plads til det kommende familiemedlem.

Det kan også være, at I planlægger at lave et gæsteværelse, som jeres voksne børn eller venner kan bruge, når engang ungerne er flytter hjemmefra. Det kan også være, at du længe har savnet et kontor eller et værksted. Uanset drømmen, bør I planlægge hvordan boligen skal se ud. På denne måde kan I slippe for at flytte i nyt, og I kan i stedet ombygge boligen til jeres drømmehjem.

TILBYGNING KAN ØGE VÆRDIEN PÅ DIN BOLIG

Tilbygning kan faktisk være en god investering i din bolig. Det kan nemlig øge værdien på dit hjem. Tilbygning kræver dog både tid og penge i form af byggematerialer, arbejdstimer og byggetilladelse. Derudover kan det være dyrt at lave en tilbygning i hjemmet, hvis dette ikke gøres ordentligt. Derfor kan du også se ud til en større udgift, hvis du laver fejl eller undgår dette ved hjælp af professionel hjælp. Dette blegner dog alt sammen i sammenligning med den værdi, du kan tilføje dit hjem. 

Du bør dog huske på, at en tilbygning i hjemmet skal laves i samme stil som resten af hjemmet. Derfor bør du undgå at lave stilskift, når du f.eks. skal udvide stuen eller have lavet en ny etage i huset. Hvis du formår at overholde hjemmets stil i de nye tilbyggede lokaler, kan du se frem til en forøgelse af husets pris. Dette vil komme dig til gode på lang sigt.

FØR DU PÅBEGYNDER TILBYGNINGEN

Tilbygning kan være en rigtig god idé, men der er dog enkelte forholdsregler, du bør have i mente. Først og fremmest kræver tilbygning i langt de fleste tilfælde en byggetilladelse fra kommunen. En byggetilladelse påkræves i ethvert tilfælde, hvor du udvider boligarealet. Det vil altså sige, at du har behov for en byggetilladelse, hvis du f.eks. skal have lavet en ekstra stue eller etage, eller hvis du vil udvide boligarealet på anden vis.

En byggetilladelse skal bestilles i god tid før byggeprocessen kan begynde, og du bør derfor orientere dig om, hvordan denne kan anskaffes i din kommune. Derudover bør du også planlægge byggeprocessen nøje. Dette kan være med til at spare dig for en masse besvær, og du kan komme eventuelle problemer og andre irriterende elementer i forkøbet.

Når du skal søge om byggetilladelse, kan dette gøres digitalt. På denne måde kan du også på forhånd se, hvilke dokumenter du skal have anskaffet, før du kan søge byggetilladelsen. Der er nemlig flere af disse, og de skal være anskaffet, før din ansøgning om byggetilladelse kan gå igennem. Dette inkluderer både plantegning, afløbsplan, situationsplan, tværsnit og en masse andre tegninger og informationer. Virker dette for uoverskueligt? Så kan du med fordel benytte dig af professionel hjælp. Så slipper du for besværet.

SÅDAN VÆLGER DU DET RETTE TAG TIL TILBYGNING

Når du skal lave en tilbygning derhjemme, så skal du med sikkerhed også vælge, hvilen type tag, der skal lægges på den nye tilbygning. Her har du mange muligheder, og du kan med fordel overveje de mange fordele, som hver enkel tagtype har. Det er altid en mulighed at anvende samme type tag som resten af boligen, men bygger du f.eks. et anneks, kan dette drage fordel af en anden type tag. Der kan nemlig både være tid og penge at hente, hvis du vælger en let og billig tagtype. Det kan også være en idé at lægge et helt nyt tag, hvis det gamle er ved at være slidt, og det kan endda være en smart investering i dit hjem.

Du kan også selv vælge hvor meget vedligehold du vil kunne forvente i løbet af tagets levetid. Enkelte tagtyper kræver nemlig intet vedligehold, i modsætning til andre tagtyper der kræver en god del vedligehold. Dette er et spørgsmål om præference. Hos Dansk Tagbyg tilbydes der et bredt udvalg af forskellige tagtyper fra flere fabrikanter. Derfor kan du også få flere gode fordele ved at vælge det rette tag til netop din tilbygning.

Det anbefales, at du koordinerer dit valg af tag med husets stil, hvis du udvider huset. For på denne måde risikerer du ikke, at husets værdi falder, fordi du bryder med den overordnede stil. Du kan endda vælge at erstatte det eksisterende tag eller lægge nyt tag ovenpå dette, alt efter tagtypen. På denne måde kan du endda hæve værdien, hvis du vælger en tagtype, der kan forbedre husets overordnede udseende. Er du i tvivl om dette, kan du med fordel spørge eksperter til råds om valg af tag.

VÆLG MELLEM MANGE TYPER TAGE

Hos Dansk Tagbyg finder du et stort udvalg af forskellige tagtyper. Her finder du alt fra langtidsholdbare og tunge plader til de lette og billige løsninger. De mange tagtyper kan desuden fås i forskellige varianter, så du har mulighed for at tilpasse dem, således de passer bedst muligt til dit tag og din tilbygning.

Du bør under alle omstændigheder vælge en tagtype, der passer til dit byggeprojekt. Det kan derfor anbefales, at hvis du ønsker at bygge et anneks, bør du beklæde dette med en let og billig tagtype, så du sparer penge på taglægningen samt vedligehold af taget på dette. Dette kunne f.eks. være Decra ståltag, tagpap eller fibercementskifer. Disse muligheder sparer dig for besværet ved vedligehold, og du skal ikke punge ud for at få lagt disse typer tag.

Skal du i stedet udvide hjemmet, kan du vælge mellem ståltag, eternittag, skifertag, tegltag eller betontag. Her er flere forskellige muligheder at vælge mellem, og du kan derfor med fordel alliere dig med professionelle på området, som kan vejlede dig bedst muligt.

TAGTYPERNE OG DERES FORDELE

Ønsker du alligevel at blive klogere på de forskellige tagtyper, får du her et overblik over de forskellige tagtyper og deres fordele:

Teglsten – Tungt, langtidsholdbart, dyrt og kræver vedligehold.

Teglsten er en klassisk type tag, som du kan finde på mange huske rundt omkring i landet. Tegltaget er en populær type tag, der har utroligt god holdbarhed på op mod 50 år, og det sikrer dit hus mod al slags vejr. Tegltaget har også den fordel, at den ikke skifter udseende med tiden, da tagpladerne er farvet med naturlige farver.

Tegltaget er desuden et miljøvenligt valg i modsætning til andre tagtyper, da der hverken er anvendt tilsætningsstoffer eller bindemidler i fremstillingen af pladerne. Et tegltag kan desuden fås i mange farver og former, og du har derfor mange gode muligheder for at tilpasser pladerne til din boligs udstråling og stil.

Tagpap – Let og billig tagtype, der kan tilpasses enhver form for tag.

Tagpap er en utroligt fleksibel løsning. Tagpap er nemlig utroligt let at ligge på et tag, da man "bare" brænder det fast. Tagpap kan derfor også tilpasses enhver form for tag, hvilket også gælder husstande med specielt formede tage. Uanset om dit hjem har et kuppel-formet tag eller en mere almindelig form, så kan tagpap sagtens beklædes herpå. Tagpap er derfor også utroligt billigt at få lagt, og det kræver ingen vedligehold.

Ståltag – Let, holdbart, billigt og uden besvær.

Ståltaget er en af Danmarks mest populære tagtyper. Der er nemlig utroligt mange fordele at hente i et ståltag. Ståltage er først og fremmest billige og hurtige at få lagt. Derudover kan et ståltag som oftest lægges ovenpå et eksisterende tag, hvorfor dette kan anvendes som undertag. Et ståltag skal nemlig bruges i kombination med et undertag, enten i form af eksisterende tagplader eller nye plader til dette formål. Dette er med til at hjælpe de smarte tagplader af med kondens, som ellers vil kunne løbe ind i boligen og danne fugt.

Ståltaget er utroligt slidstærkt og holdbart, og det beskytter dit tag mod al slags vind og vejr. Ståltaget er også alsidigt i brug, og du kan således benytte det ved både renovering i hjemmet eller en smart tilbygning. Selvom ståltaget giver dig et stærkt tag med lang levetid, så behøver du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Hos Dansk Tagbyg kan du nemlig få Decra ståltag, som er af allerhøjeste kvalitet. Du kan i øvrigt bestille specielt udskåret stålplader, hvis du har behov for dette.

Skifertag – Robust, slidstærk og dyrt tag, der ikke kræver vedligehold.

Skifertage kan fås i to varianter – fibercement og naturskifer. Et skifertag er kendt for sine slidstærke og robuste karakter, og det er et af de mest stormsikre tage, du kan finde på markedet. Et skifertag kan holde i utroligt lang tid, og du skal aldrig bekymre dig om vedligeholdelse heraf. Du kan derfor med fordel vælge et naturskifertag, hvis du gerne vil investere i en stærk og holdbar løsning til dit hjem. Et naturskifertag vil desuden være et miljørigtigt valg, da det består af 100% naturlige materialer. På denne måde kan du med god samvittighed vælge denne type tag, uden at bekymre dig om konsekvenserne heraf. 

Fibercementskifer er det billigere alternativ til naturskifer, og det er også langtidsholdbart. Om end fibercement ikke er nær så holdbart som naturskifer, så beskytter det dit tag mod det danske klima året rundt. Fibercementplader vil derudover beholde sin flotte farve, da disse ikke falmer i solens stråler. Fibercement er desuden utroligt fleksibelt samt hurtigt og let at lægge.

Eternittag – Miljøvenligt og slidstærkt tag, der er let at lægge.

Eternittaget er en af de miljøvenlige tagtyper, som du kan få lagt med god samvittighed. Eternittaget er nemt og billigt at montere, og det er derfor en foretrukken tagtype til f.eks. sommerhuset og annekset. Eternit er slidstærkt og giver dig god holdbarhed under selv de barskeste vejrforhold i Danmark. Eternit har desuden den smarte funktion, at det er brandhæmmende. Du kan derfor vide dig sikker og tryg med et eternittag.

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble