Betontag

Betontag

Betontag kaldes også for betontagsten eller cementtagsten og er en populær form for tagbelægning, som du ser på mange danske huse. Betontagsten ser ud som på billedet herover og minder i udformning om de klassiske teglsten i lertegl. Forskellen er, at betontagsten er nemmere at fremstille og dermed og væsentlig billigere.

Betontegl består af en blanding af cement, vand og sand – samt eventuelt gennemfarvende farvestof – hvilket giver et materiale, som er utroligt slidstærkt. Betontag har også den fordel, at de har en lang levetid på mellem 50-70 år, forudsat at de er lagt helt korrekt fra starten af. Det gør vi naturligvis.

Betontegl er en meget tung tagsten. Det er derfor nødvendigt at få en fagpersons vurdering af, om din tagkonstruktion er solid nok til at bære betontagsten.

Betontag - en stærk og holdbar løsning

Betontagsten er et af de mest populære valg af tag i Danmark, og som du ser på rigtig mange danske boliger. Betontag er også en type tag, der er produceret til det danske vejr med alle de udfordringer det giver i forhold til storm, regn, sne, sol mv. Med et nyt betontag på huset får du en af de mest holdbare løsninger på markedet.

Betontaget er et rigtig godt valg til et nyt tag.

Stærkt, solidt og nemt at lægge

Betontagsten er målfast, holdbar og nemt at lægge. Betontaget er en alsidig tagtype, som findes i mange forskellige farver, og med forskellige overflader – fx med og uden glans, hvilket gør det nemt for dig at finde den rette tagsten til dit hus. Er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge? Så kan det være en idé at køre rundt i dit villakvarter og finde lignende huse. Der kan du se, hvilken farve de har valgt, og om du synes, at det passer til husets udtryk og mursten.

Det skal nemlig være en betontagsten, som du først og fremmest kan lide, og så skal den naturligvis også passe til det resterende byggeri – altså selve dit hus og stilen på dit hus.

Med et betontag får du en stærk, solid og holdbar løsning. Deres tunge vægt gør, at betontagstenene kan modstå kraftig storm og blæst bedre end eksempelvis teglsten, som ikke er nær så tunge.

Betontagsten er et billigt alternativ

I de fleste tilfælde vil et nyt betontag være en billigere løsning end et tegl- eller skifertag. Det er således samtidig med, at du også får et solidt og pænt tag, der kan holde dit hjem både tørt, sikkert og pænt i mange år fremover. Med et betontag får du et rigtig godt alternativ til et tegltag, stål eller skifertag.

Du sparer samtidig penge på materialer.

Naturligt og holdbart

Betontag er en tung tagtype, og beslutter du dig for et betontag, så vil vi foretage en beregning for at sikre at den nuværende tagkonstruktion kan bære det nye og tungere tag. Er der allerede lagt et tungt tag skal der som regel ikke foretages yderligere forstærkninger. Betontagsten er lavet af en blanding af sand, cement, vand og farvestoffer, og er en af de mest holdbare tagløsninger på markedet. Som noget nyt kan du også få betontag, som er 40% lettere set i forhold til traditionelle betontagsten. Disse betontagsten har samme styrke, udseende og holdbarhed som de traditionelle og er et glimrende alternativ, hvis du ikke har en tagkonstruktion til tungt tag.

Fordele ved et betontagsten – som du bør kende:

  • Betontagsten er produceret til at modstå det danske vejr
  • De er meget holdbare og robuste
  • Dit tag beholder sit nye, friske udseende i mange år
  • Betontagsten er et rent naturligt, stærkt og let håndterbart materiale
  • Det er et billigere alternativ til de dyrere tegltagsten

I betontaget får du altså et stærkt, solidt og naturligt tag, som stadig efter endda 10 år ser pænt ud. Derudover kan du mange gange spare 10-20 % i forhold til de klassiske røde teglsten.

Det skal du vide om betontag:

  • Det kræver en professionel tagdækkers vurdering, om din tagkonstruktion er stærk nok og egnet til det tunge betontag.
  • Det er teknisk krævende at lægge et betontag. Få derfor vores tagdækker til at lægge taget, så det kan holde længst tid muligt.
  • Betontagsten kaldes også for cementtagsten, da de er lavet af en blanding af cement, sand og vand. I den blanding kan man tilsætte farvestof eller flyveaske for at opnå forskellige effekter og farver.
  • Et betontag kræver et undertag, som støtter tagkonstruktionen, så den bliver tilstrækkeligt stærk til at bære tagstenene i beton.

Professionel rådgivning hos Dansk Tagbyg ApS

Vi er specialister i tagløsninger med betontag og tilbyder markedets bedste undertag. Dette kombineret med vores mange års erfaring inden for taglægning, kan give dig et betontag. der kan holde i mere end 50 år.

Vores håndværkere er specialiserede i tag- og energiløsninger. De har solid erfaring inden for tømrerfaget og speciale i tagdækning. Det er vigtigt for os at levere et professionelt arbejde i kvalitetsprodukter med et resultat, der bare er i orden. Vi lægger stor vægt på at levere til tiden og til den aftalte, fornuftige pris.

Kontakt os via formularen

Vil du gerne have et uforpligtende tilbud på dit næste projekt, eller har du spørgsmål til, hvad vi kan hjælpe dig med? Du er altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontaktformular med billede

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble