Isolering

Isolering

Er dit loftsrum og tag ikke tilstrækkeligt isoleret, vil din bolig have et højt varmetab, og det kan også skabe et usundt og ubehageligt indeklima. Med efterisolering af boligen kan du både spare penge på varmeregningen og få et bedre og mere stabilt indeklima.

Faktisk sker nemlig omtrent 25 % af varmetabet i en almindelig husstand gennem loftet og taget. Så efterisoleringsdelen kan blive det, der giver dig en af de største gevinster ved at skifte taget. I de fleste tilfælde vil det være relevant at overveje efterisolering, hvis du har planer om en større ombygning eller renovering af taget. Du har ligeledes mulighed for at læse mere omkring vores energiløsninger.

Udover den økonomiske gevinst ved at udskiftet taget vil det også gøre en stor forskel for indeklimaet. Så når du sætter dig i sofaen, bevæger dig rundt i huset året rundt og ligger i din seng, vil du bemærke, at temperaturen i dit hus er mere stabil, konstant og lettere at holde på et bestemt niveau, fordi der ikke går så stor en del af varmen tabt gennem loftrummet og taget. Det mindsker også træk og gør det langt mere behageligt at opholde sig i de forskellige rum.

Prøv vores prisberegner

Lad Dansk Tagbyg stå for energioptimeringen af din bolig

Hos Dansk Tagbyg hjælper vi gerne med isolering af dit tag eller loft. Vi sørger for, at isoleringen lever op til alle krav og standarder, der er i dag, og vi står for alt det praktiske før, under og efter isoleringen. 

Tag endelig fat i os, hvis du har brug for at høre mere eller prøv vores prisberegner, hvor du kan få et prisestimat på isolering af dit loft.

Efterisolering af loft og tag er godt for pengepungen og for miljøet

Energiforbruget er unødvendigt højt i mange ældre huse, som er dårligt eller slet ikke isolerede. Er dit hus 8-10 år gammelt eller ældre kan du med meget stor sandsynlighed sænke dit energiforbrug betydeligt. Med en efterisolering kan dit hus blive langt mere energirigtigt. Det mindsker CO2-udledningen og – lækrest af alt – så sparer du også en masse penge på varmeregningen.

Loft og tag er det sted, hvor det bedst kan betale sig at efterisolere, da der kan ske meget store varmetab. Dit tag og loft udgør en af e største dele af klimaskærmen i dit hus. Varmetabet gennem taget er typisk 12 % højere end varmetabet gennem ydervæggen.

Det betyder, at toppen af dit hus står for omkring 25 % - og ofte endda mere afhængigt af den eksisterende isoleringsmængde – af al varmetab fra din bolig, da taget er så stor en flade, og varme søger opad.

At efterisolere dit loft og tag er et af de energitiltag, der kan spare dig allerflest penge. Det er dermed også, den energiforbedring, der hurtigst tjener sig hjem. For loftisolering – det virker bare!

Bedre indeklima og lavere varmeregning ved isolering

Isolering eller efterisolering af din bolig er ofte den nemmeste, hurtigste og billigste vej til at nedbringe varmeregningen. Når du får lagt ekstra isolering på loftet, får du virkelig smæk for skillingen. På bare tre til fire år vil omkostningerne ved efterisolering af dit loft være tjent hjem igen, så du får direkte gavn af besparelsen.

Efterisolering har dog ikke kun en gavnlig effekt på dit budget. Det kan også tydeligt mærkes på dit indeklima.

Der er altså kun fordele at hente ved at lægge en sum penge i at efterisolereloftet. Hvilke effekter er det så, at du vil kunne mærke, når du sidder i din stue og slapper af? Ved at sørge for at toppen af din klimaskærm på dit hus er tæt og velisoleret får du et hus, som er væsentlig mere behageligt at opholde sig i.

Du vil blandt andet opdage, at der er mindre kuldetræk. Det er lettere at holde rummene på en stabil temperatur. Overfladerne i din bolig vil være varmere.

Opsummerende kan vi altså sige, at der er 3 fantastisk gode grunde til at få loftisolering:

 • Du sparer penge på varmeregningen
 • Din bolig stiger i værdi
 • Du får et bedre indeklima

Gør din bolig energirigtig – med efterisolering af dit loft

Som nævnt længere oppe i den her artikel, vil det i langt de fleste tilfælde kunne betale sig at efterisolere loftrummet eller taget på dit hus, hvis du har planer om en større ombygning eller renovering af taget. Faktisk har du ifølge Bygningsreglementet pligt til at efterisolere din bolig, når du er i gang med at renovere – såfremt det er rentabelt at isolere. Altså hvis pengene når at tjene sig hjem igen i løbet af isoleringens levetid.

Efterisolering af loftet er en enkel måde at gøre din bolig energirigtig. Det kan i mange tilfælde endda betyde, at dit hus kan få tildelt en bedre energimærkning. Dét er noget, der kan ses på salgsprisen.

Det er dog vigtigt, at du kontakter en fagmand – og eventuelt det forsikringsselskab, hvor du har din husforsikring – inden du isolerer, da efterisolering påvirker fugtforholdene i huset. Forkert udført isoleringsarbejde kan endda give anledning til, at der udvikler sig råd og svamp.

Fordele ved at isolere loft:

 • Sænker varmeregningen markant og tjener dig hurtigt hjem
 • Udleder mindre CO2 til gavn for miljøet
 • Skaber et forbedret og mere stabilt indeklima
 • Kuldebroer forhindres, da det er den bedste form for isolering
 • Forhindrer skimmelsvamp og råd
 • Giver en mere effektiv lydisolering
 • Isoleringen kan lægges direkte på loftsgulvet
 • Skaber en merværdi i boligen og øger salgsprisen

Det er – uden tvivl – en ren win win-situation at få efterisoleret dit loft. Det gavner holdbarheden af dit hus, forbedrer dit indeklima, mindsker din varmeregning og tjener sig hurtigt hjem.

Den type isolering, som vi bruger, hedder Supafil Frame, som er en ubundet glasuldisolering med en eminent isoleringsevne. Vi bruger denne type isolering, fordi den:

 • … er Euro-Class A1 og dermed ikke-brændbar
 • … er fremstillet af 80 % genbrugsmateriale
 • … er nem at håndtere og installere
 • … reducerer energiforbruget og energiomkostninger
 • … er høj kvalitet og CE- mærket.

Hvor meget isolering skal der til?

Hvis du vil opnå lavenergi-status, skal du sørge for at få efterisoleret dit loft op til minimum 300 mm og meget gerne 400 mm og mere – for at opnå den maksimale varmebesparelse. Det giver den bedste økonomi i projektet på lang sigt.

Generelt anbefaler vi, at hvis du har mindre end 175 mm isolering liggende på loftet, så skal du efterisolere. Har du 250 mm loftisolering, kan det stadig oftest betale sig at isolere dit loft yderligere. Du kan let og enkelt selv måle, hvor meget isolering du har på loftet med en tommestok. Det er en rigtig god idé at gøre det, da det også sagtens kan være, at din isolering ikke fungerer optimalt, hvis det er blevet trykket ned af opbevarede genstande eller andet arbejde oppe i loftrummet.

Sådan måler du din eksisterende mængde/lag isolering

 1. Tag tommestokken med på loftet.
 2. Stik tommestokken ned i isoleringen. Gør det fortrinsvist langs kanten, så du ved, at du stikker den lige ned.
 3. Aflæs på tommestokken, hvor mange millimeter isolering der ligger.
 4. Mål gerne flere steder – for en sikkerhedsskyld.

Den eksisterende isolering er et nødvendigt udgangspunkt for at kunne estimere den årlige besparelse ved at lægge isolering på op til omtrent 400 mm på hele dit loft. Hvis du er det mindste i tvivl om, hvorvidt det er en rentabel investering for dig at få efterisoleret, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi sidder klar til at vejlede dig til at tage den beslutning, der giver allerbedst mening både nu her og på længere sigt.

Få råd til efterisolering af vores isoleringseksperter

I Dansk Tagbyg har vi stor erfaring med isolering og efterisolering, så din bolig kan blive energirigtig. Det betyder, at du kan ignorere alt det tekniske, krav til bygningsreglement og bestilling af materialer. Vi ordner det hele for dig og tager hånd om den samlede proces.

Inden vi kommer så langt, kan vi naturligvis også hjælpe dig med at finde ud af, hvor simpel eller omfattende en opgave det vil være at isolere dit tag og loftrum.
Det afhænger nemlig af din tagkonstruktion.

Hvis du har et uudnyttet loftrum med let adgang, er det formentlig en relativt nem opgave at efterisolere det. Det kan endda ofte gøres, uden at resten af huset er generet eller mærket af det.

Hvis din isolering derimod sidder under tagfladerne, og dit loftrum er udnyttet, eller i en stueetage med loft til kip, så vil projektet som regel gribe mere om sig og have betydning for, om I kan opholde jer i rummene, mens der bliver isoleret.

Det betyder dog ikke, at det ikke kan betale sig at investere i en efterisolering af den grund. Vores tag- og isoleringseksperter giver dig deres vurdering af, hvordan og hvor meget du vil få mest ud af at få lagt af isolering.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud. Vi ser meget frem til at høre fra dig og sammen finde ud af, hvordan vi gør din villa endnu mere energivenlig og varmebesparende.

Kontakt os via formularen

Vil du gerne have et uforpligtende tilbud på dit næste projekt, eller har du spørgsmål til, hvad vi kan hjælpe dig med? Du er altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontaktformular med billede

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble