Ståltag

Ståltag

Ståltag er for dig, der vil have den gode kvalitet uden at skulle betale en bondegård. Ståltag er kendt som modstandsdygtige, solide og pæne med en levetid på mellem 50-80 år. Derudover ståltag meget alsidigt og egner sig både til privat, erhverv, parcelhus og redskabsskur.

Billig tagbelægning med et minimum af vedligehold – lyder det som noget for dig, så klik på billedet herover og læs mere om ståltag.

Prøv vores prisberegner

Ståltag er populært, og det er med god grund

I de seneste år er ståltaget blevet et populært valg, og det skyldes formentligt, at et ståltag er særdeles alsidigt. Om der er tale om en renoveringsopgave eller et udskift af hele taget, er der mange fordele ved at vælge et ståltag.

Et ståltag er det oplagte valg for dig, som ønsker en nem og billig løsning, men ikke vil ofre kvaliteten. Med et ståltag får du nemlig et solidt og modstandstandsdygtigt tag, som også er pænt at kigge på. Om du er privat- eller erhvervskunde, eller om taget skal benyttes til parcelhus eller redskabsskur, er ligegyldigt. Der findes helt sikkert et ståltag, som opfylder dine behov og ønsker.

Store besparelser på tid og penge med et nyt ståltag

At lægge et nyt ståltag er både nemt og overskueligt. Herudover er processen betydeligt hurtigere, da ståltagspladerne har en større overflade, hvilket betyder, at der skal lægges færre tagplader. Den effektive taglægning betyder, at der vil være færre omkostninger i forbindelse med montering. I mange tilfælde kan et ståltag endda lægges ovenpå et gammelt tag af eksempelvis bølgeplader eller tagpap, som i så fald vil fungere som et undertag. Ståltaget vejer ikke særlig meget, og det påvirker derfor ikke kvaliteten eller holdbarheden af taget at lægge det direkte ovenpå det nuværende tag. På denne måde undgår man også yderligere omkostninger til at fjerne og bortskaffe det gamle tag.

Når du vælger et ståltag fra dansk tagbyg, kan du selv vælge den variant af ståltag og den tagfarve, du ønsker. Herudover fås ståltag både som standardplader og som fixmålplader. Standardplader købes i faste mål, og de er dermed allerede udskåret forud for bestilling. Fixmålplader bestilles derimod med specifikke mål, som passer til netop dit tagprojekt. Det optimale valg af ståltag heraf vil variere alt efter arealet, som skal dækkes med tag. Dog vil standardplader som regel være det billigste valg, da de, i modsætning til fixmålplader, bliver masseproduceret. Er der tale om et større projekt, kan fixmålplader dog være fordelagtige, da det i nogle tilfælde kan lade sig gøre at få et godt tilbud på plader med selvbestemte mål.

Værd at overveje om ståltage

Der findes som sagt et ståltag til dig, hvad end formålet er. Formålet er dog langt fra ligegyldigt, når der skal tages stilling til hvilken form for ståltag, der skal benyttes. Nedenfor kan du læse om de forskellige producenter, og hvad de tilbyder, hvilket er relevant i forhold til forskellige aspekter af dine behov og ønsker.

Du kan blandt andet overveje følgende spørgsmål:

  • Er der tale om vedligeholdelse og renovering af dit tag, eller skal der monteres et helt nyt ståltag?
  • Ønsker du et tag, som er modstandsdygtigt i forhold til alger og mos?
  • Hvor lang garanti har du behov for på dit tag? Behovet for garanti kan blandt andet afhænge af, om taget skal monteres på et nybygget hus, som skal holde i mange år, på et sommerhus, som er ekstra udsat i forhold til vandpåvirkning, eller om der blot er tale om et gammelt skur i baghaven.
  • Hvor stort et areal skal dit tag dække? Kunne det eventuelt være fordelagtigt for dig og dit tagprojekt, at få et tilbud på fixmålplader?
  • Hvordan skal dit tag se ud? Skal det fremstå som klassiske teglsten? Skal det være mat eller blankt?

Hos dansk tagbyg benyttes der primært tag fra de to producenter decra og lindab, som hver især har sine fordele. Begge producenter laver tag i høj kvalitet, og priserne er næsten ens, men lindab kan i nogle tilfælde være en smule billigere end decra.

Med et decra ståltag får du et tag, hvor kvaliteten er i top. Et decra ståltag er produceret i danmark, og pladerne er bygget op omkring en kerne af stål, som sikrer, at hver enkel tagplade er robust og holdbar. Pladerne er galvaniseret med aluzink og belagt med enten keramisk farvet stengranulat eller slagfast pulverlak. Med et decra ståltag får du 30 års garanti.

Lindab topline er produceret i skandinavien. Med dette valg får du en klassisk tagstensprofil og en smuk, glat overflade på det færdige tag. Dette kan lade sig gøre, da lindab toplines patenterede faconklippede forkant og hjørneklip sikrer, at de individuelle pladeoverlæg fremstår usynlige. Den glatte overflade betyder også, at mos og alger ikke gror fast på taget, da der ikke er nok tekstur at tage fat i. Valget af lindab topline giver en lettere montering, og der ydes 40 års garanti på disse ståltage.

Virker ståltag for godt til at være sandt?

Når prisen for et tag er lavere end normalt, er det naturligt at bekymre sig om, hvorvidt kvaliteten er i orden. Der er dog ingen grund til bekymring, da besparelserne ved valg af et ståltag udelukkende skyldes den hurtige monteringsproces, og kvaliteten af taget komprimeres derfor ikke. Faktisk er materialeprisen for et ståltag omtrent den samme, som for andre tagtyper. Ståltaget er holdbart og modstandsdygtigt, og der er lang garanti på tagene.

For mange virker et ståltag også som et valg, der må føre til uønsket støj ved nedbør. Så længe ståltaget ligger på et hus med normal isolering, er der dog ikke problemer med larm fra regnbyger. Er ståltaget placeret ovenpå et gammelt tag, fungerer dette endda som ekstra lydisolering.

Har du tagvinduer eller en skorsten, er dette heller ikke et problem, der skal stoppe dig fra at vælge et ståltag. Tagpladerne kan udskæres yderligere efter levering, og de kan derfor placeres rundt om udstående objekter på taget.

Dansk Tagbyg sikrer dit ståltag langt ud i fremtiden

Dit tag skal ligge i mange år, og det skal holde til vind og vejr. Det er derfor vigtigt at sikre kvalitet og holdbarhed. Hos dansk tagbyg er vi specialister med mange års erfaring indenfor tagdækning med stålplader. Du kan derfor stole på at få kompetent rådgivning, hvor vi i fællesskab kan finde frem til den absolut bedste ståltagsløsning til din ejendom. Vi benytter kun kvalitetsprodukter, som alle er dækket af en lang garanti, og vi monterer dit tag med et holdbart resultat, som forbliver smukt mange år ud i fremtiden.

Kontakt os via formularen

Vil du gerne have et uforpligtende tilbud på dit næste projekt, eller har du spørgsmål til, hvad vi kan hjælpe dig med? Du er altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontaktformular med billede

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble