Eternittag

Eternittag

Et eternittag er produceret af miljøvenlig fibercement, hvilket gør det til en letvægter inden for tagsten. Det gode med eternittagplader er blandt andet, at det er tæt ved vedligeholdelsesfrit, og at det kan fremstilles i mange former og farver. Eternittag er meget vejrbestandigt og modstandsdygtig over for svampeangreb og råd i tagpladerne – mere end beton faktisk.

Eternittag er en meget populær tagløsning til fx sommerhuse, haveskure carport og garage, hvor du ønsker et holdbart og frem for alt billigt tag. Det er fx billigere end både teglsten og skiferfliser.

Prøv vores prisberegner

Eternittag - et miljøvenligt tag

Eternittag er danskernes foretrukne tagtype, når det kommer til småhuse og fritidshuse men er også meget populært til alle former for erhvervsbyggeri.

Eternittag er lavet af miljøvenlig fibercement, som er yderst modstandsdygtigt, når det kommer til angreb fra råd og svamp samt årstidernes slid med regn, rusk og blæst.

Let at lægge og til en lav pris

Et eternittag er en forholdsvis billig tagløsning, da materialerne koster mindre end eksempelvis teglsten eller skiferfliser. Derudover er eternittaget meget enkelt at lægge. Det anvendes ofte til eksempelvis sommerhus, haveskur og garage, hvor du ofte har brug for et nemt og billigt tag, som ikke kræver en masse viden for selv at kunne lægge det.

Slidstærk tagløsning

Eternittag er et kunstmateriale, som består hovedsageligt af fibercement, der sikrer en langt højere styrke, end man eksempelvis kender fra beton. Fibercement ideelt som byggemateriale, og det gør eternittag til en stærk og solid løsning. Et eternittag er slidstærkt og stiller samtidig ikke store krav til dit tags konstruktion.

Vedligeholdelsesfrit og lang levetid

Med et eternittag får du et solidt og tæt tag, der ikke kræver meget vedligeholdelse, ikke absolut kræver et undertag, fordi det allerede er helt tæt, og samtidig bevarer eternit sit udseende i mange år. Trods det vekslende danske vejr har eternittaget lang levetid på mellem 30-50 år. Eternittaget sikrer et godt indeklima, da det tillader huset at ånde. Et eternittag bidrager altså både til et godt indeklima og er vedligeholdelsesfrit.

Brandhæmmende

En af bølgeeternittens gode egenskaber er, at den virker brandhæmmende. Eternittaget er fremstillet af fibercement, hvilket er et let materiale og er derfor hurtigere at arbejde med og der skal ikke forstærkes på den eksisterende tagkonstruktion. Eternittagpladerne er normalt udformet som bølgeplader, men kan også fås som flade tagplader som erstatning for f.eks. Naturskifer.

Fik vi nævnt, at eternittag er fremstillet i miljøvenlige materialer.

Fordele ved et eternittag:

  • Billigt at etablere og vedligeholdelsesfrit
  • Lang levetid selv under hårde vejrbetingelser
  • Modstår angreb fra fugt og svamp og derved bidrager til et sundt indeklima
  • Miljøvenlige materiale fremstillet af cement, vand, mineraler og fibre
  • Brandhæmmende virkning

Det er vigtigt, at du ved, at eternittag skal holdes rent for at levetiden er så lang som muligt. Det betyder, at mos og alger skal fjernes regelmæssigt, så der ikke udvikler sig fugt, skimmel og råd.

Professionel rådgivning hos Dansk Tagbyg ApS

Vi er specialister i løsninger med eternittag som kan holde i op til 40 år. Vores håndværkere er specialiserede i tag og energiløsninger såsom solceller samt vinduer og døre, og har solid erfaring inden for tømmerfaget. Det er vigtigt for os, at levere et professionelt arbejde i kvalitetsprodukter, til tiden og til en fornuftig pris.

Kontakt os via formularen

Vil du gerne have et uforpligtende tilbud på dit næste projekt, eller har du spørgsmål til, hvad vi kan hjælpe dig med? Du er altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontaktformular med billede

4,8 ud af 155 anmeldelser

bubble